יום ב', ג’ בחשון תשע”ח
    דף הבית  |  למה דווקא שפמ  |  צוות הפסיכולוגים  |  פורום-צוות המומחים  |  טפסים  |  יצירת קשר  
זוהי שיטת טיפול חדשנית המאפשרת לעבור תהליך של טיפול פסיכולוגי תוך כדי עשייה. ריחו וטעמו של האוכל מאפשר העלאת זיכרונות והרחבת המודעות לדפוסים אישיים וחוויות שונות מהעבר ובהווה. ההתעסקות עם הכנת האוכל יוצרת אוירה ייחודית של פתיחות ומזמנת למידה ורכישת דרכי התמודדות תוך כדי התנסות בפועל.

מה הטעם? טיפול פסיכולוגי באמצעות בישול ואפייה זוהי שיטת טיפול חדשנית המאפשרת לעבור תהליך של טיפול פסיכולוגי תוך כדי עשייה. ריחו וטעמו של האוכל מאפשר העלאת זיכרונות והרחבת המודעות לדפוסים אישיים וחוויות שונות מהעבר ובהווה. ההתעסקות עם הכנת האוכל יוצרת אוירה ייחודית של פתיחות ומזמנת למידה ורכישת דרכי התמודדות תוך כדי התנסות בפועל. טיפול בגישה זו מתאים לילדים ומבוגרים המעוניינים לעבור חוויה שתעשיר את רמת המודעות במיגון תחומים , התנסות בחוויות חדשות ושיפור דפוסי התמודדות. מרכז "מה הטעם?" מציע: 1. טיפול פסיכולוגי פרטני. 2. קבוצת טיפול להורים – 15 מפגשים. 3. קבוצת טיפול לילדים לשיפור מיומנויות חברתיות – 15 מפגשים 4. סדנא למבוגרים בנושא של התקשורת הזוגית – סדנא חד פעמית או תהליך של 10 מפגשים. 5. סדנא לצוותי עבודה בתוך הארגון או במיקום אחר – סדנא זו תאפשר נגיעה בתחומים הרלוונטיים לארגון מעבר לחוויה מגבשת ומהנה . כגון: הנעת עובדים מניעת שחיקה , מנהיגות וכו' (בנושא זה תתאפשר בניית הסדנא בהתאם לצרכי הארגון מבחינת תכנים, מספר המפגשים ומיקום) המנחים: רפי ארז, פסיכולוג חינוכי מומחה-מדריך תמר שחר, פסיכולוגית חינוכית מומחית , בהסמכה להדרכה